Noże japońskie Tojiro

ilość znalezionych towarów: 28

Tojiro to jedna z najwyżej cenionych marek noży japońskich. Producentem tych noży jest firma Fujitora z siedzibą w japońskiej prowincji Niigata.

Poszczególne modele Tojiro są wykonywane z różnych typów stali (od zwykłej, wysokowęglowej, aż po ultraostrą Shirogami). Zazwyczaj ostrze jest wykonywane z kilku warstw stali, różniących się pod względem twardości. Zewnętrzne warstwy z miękkiej stali chronią bardzo twardy rdzeń ostrza. W niektórych modelach noży Tojiro tych warstw jest aż kilkadziesiąt. Niezależnie od rodzaju wykorzystanej stali, każdy nóż Tojiro jest perfekcyjnie zbalansowany, dzięki czemu korzystanie z niego jest bezpieczne i zarazem bardzo wygodne.

Noże japońskie Tojiro to także bardzo eleganckie i niezwykle wygodne drewniane uchwyty.

W miejscu łączenia ostrza z uchwytem umieszcza się skuwkę stanowiącą zabezpieczenie przed bakteriami i zarazkami. Te profesjonalne noże kuchenne są często wybierane na oryginalny prezent dla entuzjastów kulinarnych eksperymentów.

 

      Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
      Zamknij
      pixelpixel