KAI - noże japońskie
( ilość produktów: 32 )KAI to renomowana japońska marka noży japońskich i innych akcesoriów kuchennych. Firma istnieje już od ponad 100 lat. W naszej ofercie znajdą Państwo trzy serie noży KAI: Shun, Wasabi Black oraz Seiku Magoroku Red Wood.
Noże japońskie KAI Shun posiadają ostrza wykonane z kilkunastu lub nawet kilkudziesięciu warstw stali o różnej twardości i elastyczności. Wypracowane w ciągu wielu dekad proporcje pomiędzy poszczególnymi warstwami przekładają się na dskonałą wydajność tych noży.
Noże japońskie KAI Wasabi Black wyróżniają się niezwykle komfortową rękojeścią o właściwościach antybakteryjnych. Efekt ten został uzyskany dzięki połączeniu bambusa z polipropylenem. Ostrze wykonane ze stali wysokowęglowej Daido 1K6 charakteryzuje się twardością rzędu 58 HRC.
Z kolei elementem wyróżniającym noże japońskie KAI Seiku Magoroku Red Wood jest piękna rękojeść wykonana z drewna cedru japońskiego.
Noże japońskie KAI są chętnie wybierane przez profesjonalnych kucharzy. Równocześnie, ze względu na atrakcyjną cenę, są dostępne także dla kucharzy-amatorów.
Zobacz kilka ciekawostek dotyczących noży japońskich: O nożach japońskich słów kilka

KAI - zestaw trzech japońskich noży Wasabi Black

KAI - nóż japoński Yanagiba 24 cm Wasabi

KAI - nóż japoński Yanagiba 21 cm Wasabi
