Noże japońskie KAI

Znalezione produkty - 1 do 48 (łącznie 49)

KAI to renomowana japońska marka noży japońskich i innych akcesoriów kuchennych. Firma istnieje już od ponad 100 lat. W naszej ofercie znajdą Państwo trzy serie noży KAI: Shun, Wasabi Black oraz Seiku Magoroku Red Wood.

Noże japońskie KAI Shun posiadają ostrza wykonane z kilkunastu lub nawet kilkudziesięciu warstw stali o różnej twardości i elastyczności. Wypracowane w ciągu wielu dekad proporcje pomiędzy poszczególnymi warstwami przekładają się na dskonałą wydajność tych noży.

Noże japońskie KAI Wasabi Black wyróżniają się niezwykle komfortową rękojeścią o właściwościach antybakteryjnych. Efekt ten został uzyskany dzięki połączeniu bambusa z polipropylenem. Ostrze wykonane ze stali wysokowęglowej Daido 1K6 charakteryzuje się twardością rzędu 58 HRC.

Z kolei elementem wyróżniającym noże KAI Seiku Magoroku Red Wood jest piękna rękojeść wykonana z drewna cedru japońskiego.

Noże japońskie KAI są chętnie wybierane przez profesjonalnych kucharzy. Równocześnie, ze względu na atrakcyjną cenę, są dostępne także dla kucharzy-amatorów.

Zobacz kilka ciekawostek dotyczących noży japońskich: O nożach japońskich słów kilka

Sortuj po:
Wyświetl
« 12
Sortuj po:
Wyświetl
« 12
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel