Noże ceramiczne Kyocera

 

Noże ceramiczne Kyocera

 

 

Noże ceramiczne to wyjątkowa pozycja w katalogu noży. Nie zawierają stali dzięki czemu nie zabijają witamin w warzywach. Są bardzo lekkie i poręczne, a zarazem wyjątkowo twarde. Przy właściwym traktowaniu zostają bardzo długo ostre.

 

 

Noże Kyocera wykonane są z wysoko gatunkowej ceramiki wytwarzanej z tlenku/węglika cyrkonu. Firma Kyocera istnieje od 1959 roku i choć znana jest przede wszyskim z wysokiej jakości sprzętu biurowego to noże ceramiczne produkuje już od ponad 20 lat.

 

 

Od samego początku noże ceramiczne Kyocera zyskały uznanie entuzjastów zdrowego żywienia jako bezpieczniejsza alternatywa dla noży stalowych. Ceramika jest obojętna chemicznie i nie wchodzi w reakcje z żywnością. Jednocześnie noże ceramiczne pozostają  bardzo długo ostre ze względu na wysoki, zbliżony do diamentu stopień twardości.

 

 

 

Podczas korzystania z noży ceramicznych okazuje się, że ogórka nie trzeba wcale obierać w jednym kierunku, przekrojona nożem sałata nie brązowieje a jabłko nie ciemnieje. Noże ceramiczne nie nadają wyczuwalnego przez wiele osób metalicznego posmaku na owocach i warzywach. Przekonujemy się również, że noże ceramiczne są bardzo ostre a zarazem niezwykle lekkie i poręczne. Należy pamiętać, że ceramika jest mimo wszystko bardzo kruchym materiałem. Wyginanie noża,  krojenie twardych lub zamrożonych produktów może spowodować pęknięcie ostrza.

 

 

Ostrzenie noży ceramicznych może odbywać się tylko na specjalnie dedykowanych do tego ostrzałkach. Niebawem w naszej ofercie będą dostępne elektryczne ostrzałki do noży ceramicznych,  dzięki, którym w możliwie najlepszy sposób będzie można przywrócić ostrość noży. Przy właściwej eksploatacji noży ceramicznych pozostają ostre bardzo długo, dlatego też będziemy oferowali ostrzenie takich noży za niewielką opłatą w naszym sklepie.

 

 

Wskazówki użytkowania noży ceramicznych:

  • nie należy myć w zmywarkach
  • do krojenia należy używać tylko desek drewnianych lub plastikowych (nie kroić na szkle, marmurze czy talerzach)
  • nie kroić kości i zamrożonych produktów
  • nie wyginać ostrza, nie uderzać o twarde przedmioty

 

 

Zobacz film prezentujący noże ceraminaczne Kyocera




Przeczytaj o testach jakie przechodzi każdy nóż ceramiczny Kyocera

 


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel